SVERIGE: Skandiabanken har sammen med tidligere SAS-sjef Jan Carlzon og mediefamilien Bonnier startet en ny nettjeneste i Sverige, hemonline.se, skriver dn.no.

Sparer 50.000

Her kan man få solgt boligen sin mot et fast honorar på 15.000 kroner. Det er mer enn 50.000 kroner mindre en gjennomsnittsprisen på bolighonorarene i Stockholm.

Det loves den samme tryggheten som en vanlig boligmegler gir. Alle de formelle sidene ved salget tar nemlig en lys levende, utdannet person seg av.

Bud via sms

Visningen må du holde selv, dersom du ikke legger på fem tusen kroner. Alle bud legges inn via hjemmesiden hemonline.se. Hver gang et nytt bud tikker inn, får alle interesserte en automatisk sms.

Selv om Skandiabanken er inne med 25 prosent av aksjene i hemonline.se, har banken ingen konkrete planer om å tilby en tilsvarende tjeneste i Norge.

Følger med på utviklingen

— Men vi følger jo med på hvordan det går i Sverige. Og blir det en suksess der borte er det jo klart at vi må se nærmere på dette også her, sier informasjonssjef i Skandiabanken Norge, Johnny Anderson til dn.no.

Informasjonssjefen sier til dn.no at han blir overrasket om salg av boliger via internett og sms ikke tar av også her.

Finn.no dominerer markedet

Et av hindrene for slike etableringer i Norge er nettsiden finn.nos dominans i markedet. Siden, som er delvis eid av boligmeglerne selv, tillater ikke vanlige folk å annonsere sine boliger på egenhånd.

Dermed må det bygges opp en konkurrenende markedsplass på nett. Alternativt kan konkurransetilsynet komme til å tvinge finn.no til å åpne for privat annonsering av boliger,s kriver dn.no.