EIGERSUND: Dalane tingrett har nå oppnevnt ingeniørfirmaet Rekon DA som teknisk sakkyndig i tilfelle rettssak, skriver Aftenbladet.no. Ifølge politiadvokat Sigve Espeland ved Rogaland politidistrikt skal Rekon finne ut mer om hvordan ulykken utviklet seg.

Ekteparet Arnt Olav Steinsland (39) og Anne Catrine Steinsland (38), og parets 5 år gamle datter Andrea, omkom da bilen de satt i ble overkjørt av et vogntog på Hæstad, øst for Helleland, i juli i fjor.

Tre personbiler kjørte etter hverandre vestover da den første bilen kom over i motgående kjørefelt og sneiet borti et vogntog. Den tsjekkiske trailersjåføren mistet kontrollen og braste inn i den tredje bilen. Det var i denne bilen, en Volvo stasjonsvogn, at familien fra Hægeland i Vennesla satt.

Den tsjekkiske sjåføren har fortalt at styringen ble ødelagt etter at han ble truffet av en personbil som kom imot på feil side av midtstreken. En rekonstruksjon på data vil kunne sannsynliggjøre om denne første kollisjonen var nok til at vogntoget skar over til venstre og knuste familien Steinslands stasjonsvogn.

Rekon har spesialisert seg på simulering av trafikkulykker ved hjelp av dataprogrammet Scan-Crash.

Trailersjåføren og føreren av den første bilen på vei vestover, en 26 år gammel kvinne fra Sandnes, har fortsatt status som siktet. Om siktelsene blir opphevet eller omgjort til tiltale er foreløpig uklart.