KRISTIANSAND: — Jeg trengte en halv million kroner i kapital til firmaet. Med hjelp fra banken fant vi fram til en meget rimelig løsning for å finansiere firmaet, sier Ken Harry Myhre.

41-åringen har de siste seks årene bygd opp sin egen bedrift, som hovedsakelig driver med sprengningsarbeider og utfører borejobber. Fra en sped start har Myhre fått sving på bedriften, som ligger an til å omsette for 20 millioner kroner i 2006. God prisutvikling

Myhre kjøpte i 1997 en attraktiv eiendom med strandlinje i Høvåg utenfor Kristiansand for 900.000 kroner. Da han trengte en halv million kroner til å starte egen bedrift i 2001 var løsningen grei.

— Jeg så at verdien av boligen i Høvåg var en god del høyere enn den var på kjøpstidspunktet. Boligen fikk en ny verdivurdering satt til 1,5 millioner kroner og dermed gunstige lånebetingelser, sier Svein Eigeland som er banksjef i DnB Nor og Myhres rådgiver.

Banken hadde fullfinansiert huset i 1997. Verdsettingen til 1,5 millioner kroner gjorde det enklere å få låne den halve millionen til firmaet.

Mer enn 20.000 spart

Etter flere år med meget godt boligmarked, har Eigeland og Myhre igjen snakket sammen om verdisettingen av boligen. Ved å få en ny verdivurdering av eiendommen i Høvåg har de kommet fram til at det er mange tusenlapper å spare.

— Med en verdivurdering på 2,35 millioner, som er konservativt for den aktuelle eiendommen, får Myhre lånet på 1,4 millioner kroner innenfor 60 prosent av lånetakst. Dermed blir det også helt andre kostnader på lånet. Besparelsen blir på drøyt 20.000 kroner brutto, sier Eigeland.

— Nesten 2000 kroner måneden med et så enkelt grep er selvfølgelig veldig gunstig for meg. Jeg setter stor pris på at det er så lett å ordne og at banken fikser det så lettvint for meg, sier Myhre.