KRISTIANSAND: – De brukte bare syv-åtte minutter inne i butikken, så de må ha vært temmelig proffe. Disse spilleautomatene er nokså vanskelig å få opp, sier Rolf Tore Eide, daglig leder av Europris-butikken i Svanedamsveien i Vågsbygd.

Natt til lørdag brøt to menn seg inn i butikken hans og tømte spilleautomaten.

– Jeg har ikke oversikt over hvor mye penger det var i spilleautomaten. Det vil telleverket vise. I tillegg knuste de glasskapet der det stod en del nattkikkerter, og de var verd 15.000-20.000 kroner, forklarer Eide. Da Eide ankom butikken i dag tidlig, lå det en haug med pulverisert glass på gulvet.

– Jeg har støvsugd litt, kan du si. Det er nesten det verste, de ødelegger så mye, sier Eide. Både Securitas og politiet var raskt på pletten da alarmen gikk, men tyvene unnslapp.

– Hadde Securitas vært her et halvt minutt tidligere, ville de tatt dem på fersk gjerning, tror Eide, som filmet gjerningsmennene med overvåkningskameraer.

– De var kledd i boblejakker og hadde hette over hodet, så det er ikke så mye å se, sier Eide, som har overlevert bildene til politiet.

Butikken ligger vendt ut mot den trafikkerte Vågsbygdveien, og det er godt innsyn til butikken. Eide mener det er litt rart at ingen har sett noe, samt at tyvene våget å bryte seg inn.

– Du kan se at en jobber med døra, mens den andre går fram og tilbake på utsiden av butikken, forteller Eide.