LILLESAND: — Vendela solgte sin andel av familiehytta til min sønn i sommer. Ved en tilfeldighet har vi fått vite om naboens planer om å bygge et hytteanlegg på 120 kvadratmeter med trapper og terrasser - fire meter fra vår eiendom. Vi er i sjokk, sier Sven Kirsebom, som også har eierandel i den rødmalte hytta under Justøybrua.

Han forteller at den tidligere supermodellen ikke har vært i kontakt med verken onkelen eller fetteren, etter at hun i sommer fikk tilsendt nabovarsel fra familien Eftevaag, som ønsker å rive den gamle hytta og bygge nytt og moderne landsted 30 meter fra sjøen.

— Vi anklager ikke Vendela. Hun har sikkert gått ut fra at vi har fått et eget varsel, ettersom hun ikke lenger har noe med den å gjøre. Hun var dessuten aldri der, men ferierte i stedet på landstedet til eks-mannen Olaf Thommessen ute på Åkerøya, sier Sven Kirsebom.

Vendela Kirsebom solgte sin andel av familiehytta i sommer.

Han er mer overrasket over naboene, og mener utbyggerne burde tatt kontakt i sommer og diskutert hytteplanene.

— Vi risikerer å få i fanget en byggekloss kloss inn på vår eiendom, sier han.

Vendelas adresse

Arkitekt Cecilie Bjerke Skjømming sier at praksis har vært at de henvender seg til kommunen for å få liste over naboer som skal varsles.

— På den aktuelle eiendommen var det to eiere. Vendela Kirsebom og Sven Kirsebom, bosatt i Sverige. Kommunen hadde bare Vendelas adresse, derfor ble bare hun tilsendt nabovarsel, forklarer Bjerke Skjømming.

Supermodellen ble bedt om å videreformidle nabovarselet. Det har hun ikke gjort.

— Nabovarselet ble sendt rekommandert, men det ble ikke hentet og vi fikk det i retur, sier arkitekten, men understreker at det aldri har vært deres hensikt å ikke varsle Sven Kirsebom.

— Vi har bare fulgt vanlig prosedyre, sier hun.

- En glipp

Lillesand kommune åpner for at det kan ha skjedd en saksbehandlingsfeil.

— Vi har forholdt oss til det faktum at det aldri kom noen innsigelse fra Vendela Kirsebom. Har det skjedd en glipp så legger vi oss flate, sier han.

Dispensasjonssøknaden skal nå behandles i juridisk avdeling hos Fylkesmannen.

Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å komme i kontakt med Vendela Kirsebom i går.