KRISTIANSAND: Klokka 08.30 i går morges kom Drivenes blid og opplagt til rådhuset for å drøfte med ordfører Per Sigurd Sørensen det som kan bli et gigantisk opplevelsessenter på Marinetomta, bygget for venneslapenger.

— Drivenes la ikke fram konkrete planer, men han ønsket å få informasjon om hva vi tenker i kommunen - fordi han er interessert i mulighetene. For oss er jo svømmehall og aktivitetssenter på Marinetomta en stor sak, sier Sørensen.

Ordknapp

Selv vil ikke Drivenes åpne opp noe i forhold til hva han tenker på. 40-åringen fra Vennesla har kjøpt omtrent alt han har sett av bygg og tomter det siste året, og er en nå en dominerende aktør i eiendomsbransjen på Sørlandet.

— Hvor har du badeland fra? Tangen er spennende. Mye skjer. Vi får se, var alt Drivenes ville si til Fædrelandsvennen.

For Kristiansand kommune er det mer enn kjærkomment at private pengegutter nå begynner å interessere seg for å bygge badeland og Aktivitetssenter på Marinetomta.

Prosjektet har nemlig stått i stampe i snart tre år. Planen var først å bygge et kommunalt svømme- og idrettsanlegg i kombinasjon med et privat aktivitetssenter og badeland. For kommunen skulle hele greia maks. koste 100 millioner kroner.

Helprivat

Men ingen private har sett verdien i et slikt samarbeid, og i sommer måtte prosjektet prosjekteres om i mer kommersiell retning. Rådmannen foreslo å åpne opp for at hele utbyggingen kan foregå i privat regi - og at kan kommunen heller kan leie svømmeanlegg tilbake. De ansattes organisasjoner har reagert sterkt negativt på en slik løsning - og saken ble utsatt.

Men nå kommer den til bystyret. Faktisk bare tre timer etter at Drivenes forlot ordførerens kontor i går, hadde rådmannen ferdig sin innstilling om hva som skal skje videre med badeland og svømmeanlegg.

Rådmannen sier politikerne har to valg. Enten bygge en tradisjonell kommunal svømmehall og idrettshall, eller sette vekk alt til private for så å leie tilbake.

Rådmannen anbefaler det siste. Han mener det er eneste mulighet til å få et stort badeland på Marinetomta - som han mener er viktig for hele regionen.

Ny tro

— Drivenes er én aktør. Men vi har andre også på gang. Jeg har fått fornyet tro på at vi skal få til noe veldig flott på Marinetomta, en kombiløsning mellom svømmeanlegg, badeland og aktivitet - til glede for hele byen, sier Per Sigurd Sørensen.