OSLO: — Det var som om jeg ble skutt ned i sjøen med en katapult. Jeg hadde ikke tid til å tenke før det skjedde. Beinet mitt traff siden av skipet, og skjønte etter hvert i hvilken retning overflaten var. Jeg hørte lyden fra propellen mens jeg var under vann, skriver Williams til Dagbladet.

George Williams, kjent som flåtemannen, ble funnet flytende og forkommen på en flåte i Skagerak den 21.april av det norske skipet «Berge Odin».

Han har fortalt sin advokat at han er uteligger og bor hos en metodistmenighet i London, men har hele tiden nektet å forklare seg om hva som skjedde i dagene før han ble funnet.

Til Dagbladet søndag sier han imidlertid at han var om bord på et skip som «han ikke skulle ha vært på.» Der skal han ha blitt oppdaget og låst inn på et rom.

Senere skal han etter eget utsagn ha fått beskjed om at han ville bli plassert på en flåte med en gang skipet nærmet seg land.

Flåten ble senket ned i sjøen, men på grunn av de store bølgene ble han kastet av flåten. Drevet av overlevelsesinstinkter skal han etter mange forsøk ha klart å komme seg opp på flåten.

Han forteller at det tok tre-fire døgn før han ble plukket opp av det norske skipet.

– Jeg så at de satte en redningsflåte på vannet. Jeg pustet lettet ut, marerittet var over, skriver Williams i en e-post til Dagbladet.

Eksperter mener imidlertid at han umulig ville ha overlevd så lenge i det kalde og fuktige været.