KRISTIANSAND: Det var etter en feide om hvem som hadde drukket opp øla, at 51-åringen så rødt. Først slo han kameraten i ansiktet med knyttet neve, for deretter å hente en hammer som han brukte til å slå vedkommende i ansiktet og knærne.

Da hendelsen fant sted, bodde 51-åringen hos kameraten på Hånes, fordi han hadde store økonomiske problemer etter å ha blitt slått konkurs i 2005. I tillegg slet mannen med rusproblemer og stod i Kristiansand tingrett også tiltalt for å ha stjålet en betydelig mengde bærbare pc'er, som han solgte videre for å finansiere sitt rusmisbruk.

Lei av kameraten, banket han med hammer Den dømte 51-åringen har i retten forklart at han var "lei" av kameratens oppførsel og at han stadig kritiserte han for konkursen og rusmisbruket. Derfor fant han ut at han ville gi plageånden en omgang juling.

Han innrømmer å ha slått kameraten med knyttneven gjentatte ganger, men nektet å ha brukt hammeren. Undersøkelser gjort av kameratens skader på legevakta viser derimot at det er blitt brukt våpen mot han, og han har også fått tillit i retten for sin forklaring om at hammer ble brukt mot han.

Kameraten ble så redd etter angrepet at han løp over til naboene, som fikk varslet politiet.

Stjal ti bærbare pc'er I desember 2006 har 51-åringen også brutt seg inn i en forretning i Kristiansand og stjålet i alt ti bærbare pc'er, som han ville selge videre for blant annet å finansiere sitt rusmisbruk. Pc'ene hadde en samlet verdi på nærmere 100.000 kroner, og kristiansanderen lyktes med å få solgt en del av dem videre til 1500 kroner stykke. Han satt igjen med en fortjeneste på rundt 13.000 kroner, og blir nødt til å erstatte en del av summen til bedriften.

Får samfunnsstraff Forretningen vil sitte igjen med en erstatning på rett i overkant av 2000 kroner. I tillegg er 51-åringen dømt til å få inndratt 7000 kroner som følge av tyveriene.

Kristiansandsmannen er også dømt til 90 dagers samfunnsstraff for lovbruddene.