GRIMSTAD: Det er museinvasjon på Sørlandet i år, og mus ødelegger biler for titusener. Men dette var ikke tilfelle for Kirsti Wasland Berntsen, da hun fikk besøk av en mus i bilen sin i oktober i år.

— Musen i bilen min må ha vært en skikkelig ordensmus. I stedet for at den ødela ting, ryddet den i stedet opp i rotet mitt, forteller Berntsen til fvn.no.

Mye rot i bilen

Hun bruker bilen sin til å frakte en del ting med i forbindelse med jobb.

— Mellom setene, og på setet ved siden av meg har jeg gjerne ting som leppstift, tannpirkere, kulepenn. Det er som regel ganske rotete, men en morgen oppdaget jeg at det var så utrolig ryddig i og mellom setene, sier hun.

Trodde mannen hadde ryddet

Berntsen gikk i full fart inn til mannen sin for å takke ham for å ha ryddet i bilen kvelden før. Men han hadde ikke ryddet.

— Han bare stod der som et spørsmålstegn. Det var tydeligvis ikke hans verk, forteller hun.

Hun gikk ut til bilen igjen, og da oppdaget hun noe enda mer merkelig.

— Til min store forbauselse oppdaget jeg at det halvspiste begeret med nøtter, som jeg hadde kjøpt på en bensinstasjon dagen før, var fullt av ting. Oppi begeret lå leppestiften, tannpirkere, en liten bussfolder og mye annet rusk, sier Berntsen.

Hamstret nøtter

Hun kom etter hvert frem til at det måtte være snakk om en liten ordensmus som hadde vært på besøk i bilen i løpet av natten.

— Musen må tydeligvis ha vært forutseende og lagret noen nøtter med tanke på vinteren, og så gjemt de under diverse andre rekvisita. Til og med en tusj hadde den klart å få opp i begeret, forteller Kirsti Wasland Berntsen.

Så vidt hun kan se har ikke musen ødelagt noe som helst i bilen, bare ryddet godt opp etter henne. Begeret har hun spart slik at hun har en god historie å fortelle til venner og familie i tiden fremover.