Sosiale nettverk, billige flyreiser, gifteplaner, øl og lønn er bare noe av det nordmenn søker på når vi går inn på søkemotoren Googles sin hjemmeside.

Målt i volum er ofte søkene en god indikator på hva som er på alles lepper. Og skal vi tro søkeresultatene holder både det sosiale nettverket Nettby og videopubliseringssiden Youtube stand i en tid hvor alle skriver om Facebook.

Hele 25% av alle daglige søk, er ifølge Google nye. Google Zeitgeist (tidens ånd) kalkuleres ved å se på en sammenfatting av de mest populære og raskt voksende søkene i søkefeltet på Google.no.

Her er det oversikten over hva vi søker mest på. Topp 10 raskest voksende søkeord i Norge i 2007:

Nettby

YouTube

NAV

TV-linker

Wikipedia

TriTrans

Finn

VG

1881

1001spill

Gifteklare

På Oppegård er nettbrukerne trolig gifteklare for svært mange av dem benytter seg av søkeordet "bryllup" når de benytter seg i søkemotoren Google. I Orkanger har de trolig kommet et skritt lenger, der er nemlig "baby" det mest søkte ordet i søkemotoren.

I karskens hjemby, Trondheim er det "øl" som sanker flest treff i søkemotoren, mens i Tromsø er det "lønn" som interessser brukerne mest. I Stavanger er det derimot "Thailand" som troner søketoppen.

Topp-søk oppskrifter:

Mat

Kake

Tapas

Smoothie

Sunt

Kylling

Priskupp fenger de aller fleste. Alt fra fly, mobil og reise høster treff på Google. Her er de norske ti på topp søk etter røverkjøp:

Fly

Mobil

Reise

Hotell

Reiser

Strøm

Sydentur

Hotell Oslo

PC

Bredbånd