MANDAL: Hver dag suser det 10.000 biler Imesletta, og det er nettopp her skolebarna sykler mens kommunen og veivesenet krangler. Det skriver Lindesnes avis.

Ifølge avisen er det rundt 1.500 trailere som kjører over sletta, noe som gjør det livsfarlig for skolebarn og beboere å krysse gangstien.

— Vi ser hvor mye trafikken har økt. Dette er hovedeuropavei mellom Oslo og Stavanger, og det er veldig vanskelig å se barna som skal over, forteller Stein Tollefsen, til Lindesnes.

- For stygg

For en stund siden kunngjorde Statens vegvesen at de skulle bygge to sikre kryssninger på Imesletta, men planutvalget i kommunen likte ikke tegningene til veivesenet. Vegvesenet ønsket da å bygge en undergang ved Ime skole, og en gangbro ved bussholdeplassen litt lenger østover. Årsaken til at kommunen nektet byggingen var fordi den tiltenkte overgangen ikke var estetisk pen nok.

— Nå må noe bli gjort uavhengig av hva som bygges. Primært må det bli trygt å gå over veien, oppfordrer Tollefsen.

Når trafikken er over 10.000 biler per døgn er vegvesenet pålagt å bygge en sikker krysning. Byggingen av undergrunnen blir sannsynligvis påbegynt i løpet av året, mens byggingen av overgangen trolig ikke vil skje før slutten av 2008. Dette henger sammen med at kommunen ikke har godkjent byggingen til overgangen ennå.

— Vi sa til Statens vegvesen at gangbroen er estetisk veldig skjemmende. Vi ville heller ha en undergang, men det hadde de ikke økonomi til, forteller leder av planutvalget Sven Tallaksen til Lindesnes avis.

Billigere med gangbro

Ti millioner kroner vil det koste å bygge en gangbro, mens en undergang vil koste 14 til 15 millioner.

— Vi må huske at dette er innfallsporten til Mandal og vi kan ikke bygge en svær bro bare for å spare noen kroner. Er det ansvarlig planlegging på høyt nivå, spør Tallaksen.

Statens vegvesen håper fortsatt på at kommunen går med på å bygge gangbro.

— Det blir for dyrt og for lite å vinne på en undergang. Vi er uforstående til at kommunen ikke går med på dette, forteller Svein Kristoffersen i Statens vegvesen til Lindesnes avis.