KRISTIANSAND: Dette er hovedårsaken til at Kristiansand tingrett bestemte å forby Michelet å besøke Attard inntil 6. september 2008. Attard har fortalt til politiet at Michelet motarbeidet henne under hovedforhandlingen i en sak for lagmannsretten i månedsskiftet august/september i år.

”Forbudet er videre begrunnet med at Michelet under rettssaken i lagmannsretten skal ha fremsatt trusler mot Attards far, Joseph Attard,” heter det i kjennelsen.

Videre står det at ”Det foreligger en nærliggende og reell risiko for at Michelet uten et besøksforbud vil begå en straffbar handling overfor, forfølge eller på annet vis krenke freden til far og datter Attard.”

Det er ikke Jannicke Attard som har fremsatt begjæring om besøksforbud. På grunn av allmenne hensyn har påtalemyndigheten besluttet at et besøksforbud er nødvendig.

Michelet har samtykket i dette og påpeker at han ikke ønsker å se Attard og hennes foreldre mer. Retten har valgt å behandle saken som kontorforretning uten varsel til Michelet, Attards eller påtalemyndigheten.