KRISTIANSAND: Politiet pågrep mannen, som kjører varebil for sitt eget firma, etter at vitner hadde observert hans mistenkelige kjøring på veien mellom Hovden og Bygland i september i fjor.

Kjørte av veien i narkorus

31-åringen, som også tidligere er dømt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand, hadde da kjørt av veien ved en rasteplass i Bygland.

Den berusede mannen kom fra uhellet uskadd, men politiet vurderte han som meget beruset, og en blodprøve tatt senere på kvelden viste at kristiansanderen hadde spor av både amfetamin, diazepam og N-desmetyldiazepam i blodet. Til sammen tilsvarte dette en blodalkoholprosent på vel 1,5 promille.

I tillegg fant politet både hasj og flere tabletter i 31-åringens bil.

Trengte tablettene for å klare jobben

Mannen har forklart for retten at han lider under sterkt arbeidspress, nesten ikke sover og trengte tablettene for å klare kjøreturen for firmaet sitt. Dette virker likevel ikke inn på dommen han nå har fått på 150 timers samfunnsstraff, 30.000kroner i bot og tap av førerretten for alltid.

Mannen er tidligere straffedømt to ganger og bøtelagt tre ganger for liknende typer lovbrudd. Han har for retten tilstått promillekjøringen og lovet bot og bedring og et rusfritt liv fremover. Dette har retten tatt hensyn til, og han dømmes derfor til samfunnsstraff kontra fengsel.