VEST-AGDER: Til sammen skal denne stillingen fordeles på 1200 barn.

Over 40 prosent av den norske befolkning sier at de har et ganske dårlig eller svært dårlig inntrykk av det behandlingstilbudet som gis barn og unge. Det viser en fersk undersøkelse Norsk Respons har gjort for Norsk barne— og ungdomspsykiatrisk forening.

Dette til tross for at over 90 prosent av den norske befolkningen mener det er svært viktig at det finnes nok personell til å ta seg av de unge om de skulle bli psykisk syke.

Dårlig inntrykk av helsevesenet

Over 40 prosent av den norske befolkningen oppgir at de har et ganske dårlig eller svært dårlig inntrykk av helsevesenets tilbud for barn og ungdom med psykiske problemer. Undersøkelsen viser at det er en tendens til at personer som er mest kritiske til helsevesenets tilbud, også vektlegger mest hvor viktig det er å ha barne- og ungdomspsykiatere.

- Politikerne må ta grep

— I dag blir mange barn aldri vurdert av en barne- og ungdomspsykiater når de blir henvist til hjelpeapparatet innen psykiatrien. Nå må politikerne ta grep, uttaler Kirsten Djupesland i Norsk barne- og ungdomspsykiatrisk forening i en pressemelding onsdag. Og fortsetter.

— Vi mener det bør være minst to barne- og ungdomspsykiatere på hver barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikk, og én lege per to andre ansatte. Det er i dag bare 193 barne- og ungdomspsykiatere i hele landet. Rundt 44 000 barn og unge får psykiatrisk behandling hvert år. Det blir i snitt 228 barn per behandler.

Djupesland er opptatt av å høyne kvaliteten på tilbudet og mener politikerne må satse på rekruttering og utdanning av flere barne- og ungdomspsykiatere.