KRISTIANSAND: — Vi fant ut at det ville bli så mye ekstra styr rundt den biten, at vi heller ville konsentrere oss om andre ting, sier Arnstein Moy til fvn.no.

Moy er markedsdirektør i Otera, som igjen er generalsponsor for arrangementet.

Arrangementskomitéen ønsker nå at sandvolleyballturneringen World Tour, som kommer til Kristiansand 5. til 12. august i sommer, likevel ikke skal lokaliseres på torvet. Dette fordi det skapte harme da det tidligere i år kom frem at kong Haakon-statuen trolig måtte flyttes midlertidig dersom sandvolleyballsirkuset skulle plasseres på Øvre Torv.

Dermed unngås det antakelig at saken blir behandlet politisk, slik kristiansandsordfører Jan Oddvar Skisland antok i mars.

— Det har vært et uttalt ønske om å ta Øvre Torv mer i bruk, og da ser jeg at det kan være behov for å flytte statuen. Men dette blir fort følelser og temperatur, så saken må ta den tiden den trenger, sa ordføreren da, og antok at saken ville komme opp politisk til høsten.

Nå blir Tresse den nye basen for turneringen - dersom arrangementskomitéens søknad om flytting går igjennom hos kommunen.

— Når vi nå har begynt å tegne skisser og så videre, har vi funnet ut at Tresse er en like bra eller kanskje en vel så bra løsning som torvet, sier Moy.

Turneringsområdet skal strekke seg i et avlangt område fra Tresse og helt ned til svømmehallen.

— Det ligger godt an med planleggingen. Nå begynner ting å falle på plass, sier Arnstein Moy.