FARSUND: Torsdag ble Vanse-mannen dømt til fire års fengsel, hvorav et halvt år ble gjort betinget. Hans 26 år gamle samboer fikk tre år, med ett år betinget, skriver Farsunds Avis.

Lagmannsretten fant det bevist at paret har solgt eller overdratt til sammen seks kilo hasj og 950 gram amfetamin i tidsrommet fra 2002 til 2004. Gjennom bevisførselen har 32-åringens rolle som pengeinnkrever vært oppe ved gjentatte anledninger. Vanse-mannen er også blitt koblet til Bandidos-miljøet.

— Kynisk måte

«Tiltalte har som hovedmann bestyrt en omfattende og forretningsmessig salgsvirksomhet av narkotika på en kynisk måte», heter det i dommen, ifølge avisen.

Agder lagmannsrett mener kvinnen har hatt en klart underordnet rolle i forhold til samboeren i narkotikavirksomheten. Retten skriver at hun i betydelig grad handlet etter hans pålegg og instrukser.

Lagmannsretten har også funnet 32-åringen og 26-åringen skyldig i å ha ervervet til sammen to kilo hasj fra en av hovedmennene i hasjsmuglersaken i mai 2004, da et stort parti hasj kom inn til Agnefest. Retten har funnet det bevist at samboerparet 23. mai mottok én kilo hasj under et kort møte ved bensinstasjonen på Kvavik.

Vurderer anke

Begge de to tiltalte nektet for å ha mottatt narkotika under møtet, men retten har valgt å tro på politispaneren som via kikkert fulgte møtet på avstand. Dagen etter mener retten samboerparet mottok ytterligere én kilo hasj fra samme person, ved Spind kirke. Også dette har de tiltalte nektet for.

Paret anket selv saken inn for lagmannsretten, etter at de ble dømt i Lister tingrett i fjor. Der fikk 32-åringen fire års ubetinget fengsel, mens samboeren ble dømt til tre og et halvt år i fengsel.

I tillegg til fengselsdommen, ble paret dømt til å betale til sammen 300.000 kroner av det økonomiske utbyttet de skal ha hatt ved narkotikasalget. Begge vurderer om de skal anke dommen.