PRESISJON: Faget krever stor nøyaktighet. Foto: Magne Andersen

KRISTIANSAND: – Det blir veldig spennende, og en opplevelse for livet. Også det å oppleve Asia, hvor jeg aldri har vært, sier Mikalsen til fvn.no.

Landslag

I november i år setter han seg på flyet til Japan sammen med 25 deltakere på Yrkeslandslaget. Det skal konkurreres i 22 forskjellige fag. Mikalsen skal forsvare fedrelandet med sine billakkeringskunster. Til daglig jobber han ved Smiths Auto i Kristiansand.

– Det jeg gleder meg mest til, er selve konkurransen. Der vil det handle om å få resultatet finest, være først ferdig og stå for kvalitet, sier Mikalsen.

– Hvordan anser du dine sjanser for å vinne?

– Jeg har ikke noe stort håp om å gå til topps, men det hadde vært gøy å bli blant de ti beste, svarer Mikalsen.

Songdølen har tidligere vist at han kan faget sitt. I fjor ble han nemlig norgesmester i billakkering. 21-åringen kunne dermed innkassere 30.000 kroner, et verktøyskap og en lakkeringssprøyte.

– Det var vanvittig moro, og viste at jeg klarer å gjøre en prestasjon selv om presset er stort og mange folk ser på, sier Mikalsen.

Harrystempel

Pengene har gått med til å "style" sin egen bil, en Ford Sierra 91-mod. At billakkering ofte blir sett i sammenheng med en " harry-kultur", synes ikke Mikalsen er noe problem. Han deltar selv på rånetreff, har stor sans for styling og har lagt ned mye penger i bilen sin.

– Det synes jeg er helt topp. Jeg synes det er moro å kunne vise at det går an å gjøre vanvittig kule ting med lakken, uten at det skal være så himla avansert, sier Mikalsen.

Å være en dyktig billakkerer, kan også ha sine ulemper. Venner og familie står i kø for å benytte seg av Mikalsens kunster.

– Det er mange forespørsler, spesielt fra bekjente. Men jeg pleier å svare at jeg ikke har tid, og ikke tilgang på jobb. Det er helt opp til deg selv om du vil la deg misbruke, ler Mikalsen.

Konkurransen, med navnet WorldSkills, går av stabelen til høsten.