LILLESAND: — Her kommer en fjellskjæring i fire-fem meters høyde kloss i hjørnet til mine foreldres hus, forklarer Sven Lerring.

Alle protester er avvist, men advokatsønnen til ekteparet på 78 og 80 år som blir sterkest berørt av p-huset i sentrum, nekter å gi opp kampen mot p-huset.

Nå har kommunen sendt ekspropriasjonsvarsel for å sikre seg 600 kvm av tomten til p-husatkomst, uten en gang å ha forsøkt å få kjøpe frivillig først.

— Jeg tror ikke vi som er yngre helt skjønner hvor sterkt det går inn på eldre mennesker når de får en kjær eiendom rasert på denne måten, sier Lerring.

Atkomsten til p-husets tredje etasje tar garasjen, og sneier våningshuset fra 1860 til gamle Bellevue gård. Kommunen har ikke funnet alternativ kjøreatkomst til huset.

BETONGKLOSS.

Foreldrene orker ikke å stille opp på bilde eller til intervju, men formidler via sønnen at de gruer seg.

— Denne saken har likhetstrekk med flere større byggeprosjekter i Lillesand den siste tiden: Vedtak fattes til dels i hasteinnkalte møter, og innvendinger feies under teppet inntil vedtak er fattet, hevder Lerring.

— Kommunen har ikke tatt seg tid til å utarbeide alternativer. Mens de fleste andre byer bygger parkering i fjell med stor suksess, skal man her altså lage en betongkloss som skriker folk i øynene når de ankommer sentrum, påpeker han.

Lerring synes det ille at hans foreldre nå skal lide for at det er tillatt bygget leiligheter i sentrum uten at kravet til parkering er blitt oppfylt.

  • Hadde utbyggerne av leilighetsgården i Strandgata 12 søkt ekspropriering hos mine foreldre for å skaffe seg p-plasser, ville kommunens naturligvis sagt nei. Men det er jo i realiteten det som skjer her! fremholder Lerring.

FRYKTER MILLIONKRAV.

Han påstår at politikerne ikke visste hva de gjorde da p-huset ble vedtatt:

  • Jeg har snakket med flere politikere som var med på det famøse vedtaket. Ingen av dem har vært klar over hvor sterkt hjemmet til mine foreldre blir berørt, hevder Sven Lerring.

Nå frykter Lerring at trusselen fra byggegiganten NCC om å kreve 8.5 mill fra kommunen om kontrakten brytes, er årsaken til at politikerne ikke tør å snu.

— Det er heller ikke bra når kommunen haster frem i en sak der de blander rollene som både utbygger og saksbehandler, mener Lerring.