KRISTIANSAND: Retten mener 22-åringen, som har vært rusmisbruker siden han var 13 år, bør få en betinget dom for knivstikkingen fordi han er godt i gang med et rehabiliteringsprogram.

Det var natt til søndag 4. mars i år at kristiansanderen havnet i bråk med en annen mann utenfor Hotell Norge i Dronningensgate. Ifølge rettsdokumentene skal 22-åringen ha tatt tak i den andre og en konflikt oppstod. To andre menn skal ha prøvd å få de to bort fra hverandre, men den nå dømte kristiansanderen ville ikke gi seg, og slåsskampen endte på bakken. Det var i denne situasjonen at 22-åringen trakk opp en utslått batangakniv av lommen og at den andre fikk denne stukket i ansiktet.

Skadene den fornærmede ble påført var ikke alvorlige, men retten bemerker at situasjonen kunne vært svært farlig. Den dømte 22-åringen har forklart at han var sterkt ruset både på alkohol og Sobril-tabletter da hendelsen fant sted.

Kristiansanderen ble dømt både for legemsfornærmelse med forsett og for å ha båret kniv på offentlig sted. Men dommen settes til ubetinget fengsel i 45 dager og en bot på 3000 kroner da mannen er inne i et rehabiliteringsprogram hvor han prøver å få bukt med sitt rusmisbruk.

Kristiansanderen er også tidligere straffedømt for brudd på narkotikaloven.