KRISTIANSAND: — Vi begynte i natt og kom ikke i mål, sier leder av Kristiansand største parti Høyre, Per Sigurd Sørensen, til fvn.no.

Dermed fortsetter nattens forhandlinger utover dagen for de politiske partiene.

  • Det er en del tråder som skal nøstes opp i. Det er så mange ting som henger sammen, sier Sørensen og legger til at slike ting sjeldent er så enkelt som det blir forespeilt i mediene.

Håper forhandlingene er avklart i løpet av dagen Han er også usikker på hvorvidt de vil klare å hale forhandlingene i land i løpet av dagen, men har klare forhåpninger.

— Om vi klarer å komme i mål i dag, det vet jeg ikke, men vi er ved godt mot og tror at vi skal klare det i løpet av dagen.

Han tror at en endelig avklaring er særdeles viktig både for de involverte partiene og overfor velgerne.

— Kan vi få lagt denne ballen død og si at sånn blir det, så er det det beste for alle parter, fastslår Sørensen.

Han mener at politikerne nå er forpliktet til å gi et så raskt svar som mulig til velgerne etter at valgresultatet var klart klokken 21.30 i går kveld.

— For egen del så lever vi i uvisshet alle sammen, så det beste er at det nå blir avklart.

- I avisen i dag sier Krfs Jørgen Kristiansen at han tror han har gode sjanser til å bli ordfører, mens du i en annen artikkel slår fast at du er Kristiansands neste ordfører. Hvordan står dette i dag?

— Jeg mener fortsatt at taktisk spill burde vi kunne være skånt for. For noen er posisjon viktigere enn politikk, svarer Sørensen.

- Hvordan er dette med posjonering for din del?

— Nei, altså, for å være helt ærlig, jeg føler meg trygg, men det er endel andre faktorer som uavklart, sier Sørensen.

Flere grupperinger på forhandlingsbordet - Er det slik at forhandlingene når går mellom Høyre, KrF og Ap?

— Og eventuelt flere grupper, legger Sørensen til og fortsetter:

— Det er det som gjør det vanskelig. Det er flere grupper å ta hensyn til, sier Sørensen om forhandlingene.

Sørensen har så langt ikke kommet seg i seng etter gårsdagens valg og nattens forhandlinger. Nå ser han fram til å avslutte forhandlingene og til å koble av i helgen.

— Da ser jeg for meg en helg med fred og ro, dra på hytta og bare sitte og se tungt inn i fjellheimen, ler Sørensen, vel vitende om at all oppmerksomheten følger med jobben.