KRISTIANSAND: Helsetilsynet i Vest-Agder kalte inn sykehuset til et møte onsdag. Sykehuset måtte da svare for fem saker ved fødeavdelingen hvor de har begått flere systematiske feil.

— I de fem sakene har vi påpekt endel ting som burde vært annerledes, og flere av tingene går igjen i flere saker, sier fylkeslege Kristian Hagestad til NRK Sørlandet.

Manglende journalføring går igjen i sakene, og det rettes kritikk mot kompetansen og samarbeidsevnen til helsepersonellet. I flere av sakene meldes det også om betydelige pasientskader, og elektronisk fosterovervåkning ved fødselen. I tillegg har vurderinger rundt keisersnitt blitt tatt opp.

— Vi finner i to av sakene at det på et tidligere tidspunkt burde vært utført keisersnitt. I ett av dissse tilfellene døde barnet, men det er ikke mulig å si om barnet ville blitt reddet dersom keisersnitt hadde vært utført tidligere, sier Hagestad.

Fungerende klinikksjef ved Kvinneklinikken, Inger Cathrine Bryne, insisterer på at de tar kritikken alvorlig.

— Vi ser alltid alvorlig på kritikk fra fylkeslegen når noe hos oss ikke fungerer slik det burde. Vi har allerede hatt flere møter internt og har planlagt hvordan vi vil jobbe videre med dette utover høsten. Det er trygt for kvinner å føde på kvinneklinikken i Kristiansand, sier Bryne.