Foto: MMS: Kjersti Alfredsen
Flammehavet spiste opp hele denne bilen natt til søndag. Foto: MMS: Kjersti Alfredsen

KRISTIANSAND: — Først begynte det å brenne i en bil som stod parkert ved boligområdet. Deretter har brannen smittet over på de andre nært parkerte bilene, opplyser Vidar Neset, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet fikk melding om bilbrannen på Brattvollsheia klokken 02.52 i natt. Kjersti Alfredsen våknet av et smell, og så at to av familiens biler stod i full fyr utenfor hjemmet hennes.

— Jeg hørte det smalt, og like etter ringte naboen på døren. Da brant det voldsomt og mye, sier Alfredsen til fvn.no.

Trolig påsatt

Hun så et flammehav over parkeringsplassen der seks parkerte biler stod i brann. Både hennes og naboens to biler ble totaltskadd i brannen. Brannen skal ha startet i en ukjent bil som har stått på parkeringsplassen i noen måneder.

— Politiet har fortalt oss at brannen mest sannsynlig er påsatt. Brannen begynte først i den ukjente bilen og smittet over til de andre bilene. Den tredje bilen vår er litt brent på førersiden ved støtfangeren, forteller Alfredsen.

Hun vet ikke hvor store skadene er på den tredje bilen, ettersom de ikke har åpnet panseret og sjekket den ennå. Alfredsen synes det er merkelig at det smalt da bilene tok fyr.

— Det er mulig det kan ha vært fyrverkeri i den ukjente bilen siden det laget så sterk lyd. Det må ha vært noe i bilen som gjorde at det brant så godt som det gjorde, fortviler hun.

Ifølge politiet er en krimtekniker på vei til stedet nå for å undersøke brannen. Politiet kan ikke utelukke om brannen er påsatt.

— Det er for tidlig for politiet å si noen om årsakene til brannen. Forhåpentligvis finner vi ut av dette etter at krimtekniker har undersøkt området, sier Neset til fvn.no.

Raskt slukket

Kjersti Alfredsen tror ikke at brannen startet av seg selv.

— Jeg frykter at noen har tent på ved et uhell, og så tørr ikke personen å si ifra. Det er i hvert fall en kjedelig sitausjon. Jeg vet ikke hvor mye erstattning vi vil få igjen for bilene våre, sier Alfredsen.

Brannvesenet skal ha vært på stedet et kvarter etter hendelsen.

— Brannslukkingen gikk raskt, men jeg vet ikke hvor lang tid de brukte. Jeg mistet litt tidsperspektivet da jeg stod å så på bilene som gikk opp i røyk, forteller Alfredsen.