KRISTIANSAND: — Vi hadde tatt ut sykkelen og bilen, og skulle til å vaske da vi plutselig oppdaget at skilpadda lå der. Vi skvatt skikkelig, sier Bente Mestad, når fvn.no kommer opp for å se på den uvanlige inntrengeren.

Det første Bente Mestad gjord var å ringe en venninne som har god kunnskap om dyr. Da fikk hun vite at skilpadda etter alt å dømme, er en sumpskilpadde som trives best i vann. Nå har krypdyret fått navnet ”Dennis” og lever inntil videre i et vaskevannsfat.

Dekket av jord

— Ifølge venninna mi er det en hann-skilpadde. I tillegg er den trolig gammel, kanskje hele 20 år gammel, forteller Mestad.

Både 7-åringen Kristin og mamma tror ”Dennis har vært på frifot i lang tid. Da skapningen ble oppdaget var den nemlig dekket av mye jord og virket ganske så forkommen.

— Han sleper litt på den ene bakfoten og vil ikke spise, fortviler Kristin, og legger til:

— Jeg har forsøkt å synge bordverset og har lagt bladene pent på tallerkenen, men den vil ikke spise.

Spiser fisk

Bente Mestad har vært i kontakt med Dyreparken i Kristiansand. De kunne fortelle at sumpskilpadde er vanlig som husdyr, og spiser det meste du gir den. Til og med fisk.

— Den kan i alle fall ikke bli noe husdyr her i huset, mener Bente Mestad.

Kristin er av en noe annen oppfatning.

— Hvis ingen kommer og henter den vil jeg ha den. I alle fall en uke, fram til høstferien, mener 7-åringen.

Mamma Bente håper nå at en av Fædrelandsvennens lesere drar kjensel på dyret.

— Jeg skal henge opp en lapp på busskuret og på postkassestativene i området. Så håper jeg at eieren melder seg, sier Mestad.