KRISTIANSAND: — Vi sjekker det alibiet som han har framlagt, noe mer kan jeg foreløpig ikke si, sier leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Oddbjørn Lunde til fvn.no.

— Det var taktisk etterforskning som gjorde at vi hadde skjellig grunn til mistanke mot denne mannen, sa etterforskningsleder Leif Vagle like etter pågripelsen, som foregikk uten dramatikk drøye fire timer etter ranet i mannens bopel på Lund.

Men 21-åringen har i avhør med politiet hevdet at han ikke har hatt noen befatning med ranet av Handelsbanken tirsdag formiddag. Ifølge politiet har den 21 år gamle mannen forklart at han har alibi for det aktuelle tidspunktet hvor ranet ble begått. Det blir nå sjekket av etterforskerne.

— Han har ei forklaring på hvor han har vært og det sjekker vi nå ut i dag, sier Lunde.

Han vet ikke hvor raskt politiet kan få alibiet undersøkt og kontrollert.

-Vi jobber fortløpende, så så fort vi kan få det på plass, så går vi ut med det, sier Lunde til fvn.no.

Håper på nye opplysninger Politiet håper nye vitner vil dukke opp i saken og utelukker ikke at det vil bli nye avhør i saken.

— Vi er ikke ferdig før vi er ferdig og det kan være det dukker opp nye vitner i denne saken, sier Lunde.

Lunde håper at overvåkningsvideoen og de vitneobservasjoner som har kommet fram i media nå kan være med på å få inn nye opplysninger i saken og oppfordrer mulige vitner til å ta kontakt.

— Vi oppfordrer de som kan ha noe som helst informasjon om mulig gjerningsmann eller kledningen som gjerningsmannen var iført, om å ta kontakt, avslutter Lunde.

Bildene og vitneobservasjoner gir grunnlag for følgende beskrivelse av ransmannen:

Han er midt i av 20-årene.

Han er mellom 175-180 høy, har utenlandsk utseende og er lys i huden.

Han har mørkt hår og slank kroppsbygning.

Han bar på en mindre, mørk sekk.

Han hadde dongeribukser og delvis mørk jakke på seg.