LINDESNES: — I begynnelsen var det helt forferdelig, men nå er det bokstavlig talt noe lettere, smiler Geir Myhra som ved trimming og sunn kost har slanket bort 60 kilo siden nyttår.

Fryktet for helsen

Vekten viste 172 kilo, han hadde smerter i brystet, hodeverk og høyt blodtrykk. Klærne måtte han kjøpe i spesialforretninger, og det var tungt å bevege seg. Han var vant til utallige slankekurer, men vekten føk heller oppover enn nedover kort tid etter at kurene var avsluttet.

— Jeg måtte ta et viktig valg i livet, og jeg har aldri vært så fast bestemt på å klare det som denne gangen, sier 36-åringen. Det var etter at fastlegen fikk han inn på Rehabiliteringsavdelingen Mandal at han bestemte seg.

— Valget tok jeg 20 desember i fjor. I hele jula spiste jeg alt jeg orker, og så startet jeg slankingen fra 1.januar.

De første ukene raste vekta nedover, han trimmet to turer om dagen og la kostholdet radikalt om. Skrittelleren stanset på ca. 20.000 skritt hver eneste kveld.

Fra to til seks måltider

— Tidligere spiste jeg bare middag og en del utover kvelden. Da gikk det i chips og snop, ler Myhra som til daglig er pastor i De Frie evangeliske forsamlinger. Nå er den usunne kosten byttet ut med seks små måltider om dagen. Han har tre harde treningsøkter i uka, men er i aktivitet med gåing og sykling hver eneste dag. Hver torsdag er han spinninginstruktør på treningssenteret på Vigeland. Bare tanken var totalt fjern for noen måneder siden.

— Nå er jeg på et kiloantall som jeg er fornøyd med. Men, det er først nå jobben begynner med å stabilisere seg på denne vekta, sier 198 cm. høye Geir Myhra. Hver søndag setter han seg ned i ti minutter for å planlegge ukens treningsøkt. Da plotter han inn, og følger det slavisk gjennom hele uka.

Underveis i slankeprosessen har han satt seg ulike mål. Det første store målet er å sykle det svenske løpet Vättern rundt til sommeren. Det er et løp på 30 mil. Året etter ambisjonen å sykle Trondheim - Oslo.

— Jeg skal klare det, og jeg skal klare å holde vekta der jeg er i dag. Men på lørdagskveldene unner jeg meg litt snop, innrømmer superslankeren.