BÆRUM: Det var bare en tilfeldighet som gjorde at politiet oppdaget tyveriet. Mannen ble stoppet i veikanten på E 18 ved Bærum sist måned, skriver Agderposten.no

— Mannen og kassebilen stod i veikanten med motorproblemer. Politipatruljen som kom forbi valgte å sjekke bilen, som viste seg å være stjålet på Harebakken i Arendal. I bilen fant de sju kostbare båtmotorer fra 40 til 115 hestekrefter. Vi har sporet dem til tyverier fra Kragerø til Lindesnes. Totalt dreier det seg om motorer for rundt en million, opplyser politiet til avisen.

Nå risikerer mannen mellom halvannet og to års fengsel for tyveriet. I avhør innrømmet mannen at han stjal motorene for å transportere de til hjemlandet.

— Min klient erkjenner de faktiske forhold knyttet opp til heleri og har samtykket i fengsling frem til saken kommer for retten. Han har forklart seg om sin egen rolle i dette, sier mannens forsvarer Peder Morseth til Agderposten.no.

Siden mannen har erkjent forholdene, vil han få tilståelsesdom i forhørsretten. Rettsaken mot litaueren er berammet til 19. oktober.