KRISTIANSAND: — Det var grovt. Folk brukte både never og flasker til å slåss med. En person lå bevissløs på bakken. Han ble sparket gjentatte ganger i hodet mens han lå nede. Vi fikk ikke kontakt med han en periode, sier en av de inviterte gjestene, som vil være anonym.

Artisten hadde etter det fvn.no kjenner til leid studentbaren ved Universitetet i Agder for å feire sin egen 20-årsdag. Rundt hundre personer skal ha deltatt på festen.

— Det begynte med småkrangling inne i lokalet. En person ble utvist av dørvaktene, og folk gikk ut etter vedkommende, sier daglig leder ved Østsia, Thomas Ring, til fvn.no.

Store politistyrker

Utenfor studentbaren på Gimlemoen i Kristiansand fortsatte bråket. Mellom 25 og 30 personer barket sammen i masseslagsmålet som fulgte. Dørvaktene ved utestedet mistet kontrollen over situasjonen, og kontaktet politiet.

— For dørvaktene var det ikke en lett situasjon å få et masseslagsmål i hendene, sier Ring.

Store politistyrker ble sendt til Universitetet i Agder da politiets operasjonssentral fikk melding om slåsskampen like før klokken 01.30.

— En del patruljer ble sendt til stedet for å roe ned gemyttene. Ingen kom alvorlig til skade, men en mann ble kjørt til legevakten med kutt i hodet, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ifølge et vitne fvn.no har snakket med, skal en gruppe på omkring 15 kosovoalbanere ha oppsøkt festen. Disse var ikke invitert, men skal ha yppet til bråk.

— Slåsskampen startet med at noen festdeltakere ble angrepet av denne gjengen. Etter hvert kom det flere festdeltakere ut, og dermed var slagsmålet i gang, sier mannen.

Ingen innbrakt

Slåsskjempene skal ha roet seg umiddelbart da politiet ankom. Patruljene fant ikke grunnlag for å ta med seg noen av dem til politistasjonen.

— Ingen ønsket å si noe om hvem som hadde gjort hva. Det ble ikke tatt med noen inn til arresten, opplyser Solås.

Mannen som ble skadet, en 24-åring fra Kristiansand, vil trolig ikke anmelde forholdet, ifølge operasjonsleder.

— Foreløpig har vi ikke etterforsket saken. Vi avventer en eventuell anmeldelse, sier vaktleder ved Kristiansand politistasjon, Miriam Stausland, til fvn.no søndag.

- Ali var ikke involvert

Alejandro Fuentes, som fylte 20 år den 5. november, hadde leid lokalet til klokken 03. Bursdagsfeiringen fikk imidlertid en brå slutt halvannen time før planlagt.

— Festen ble avsluttet på grunn av det som skjedde. For vår del var det ikke ansvarlig å holde det gående lenger, sier daglig leder Thomas Ring.

Alis manager, Jan Fredrik Karlsen, sier til fvn.no at han har snakket med artisten etter nattens episode. Karlsen var ikke selv til stede på festen, men er blitt fortalt at Fuentes ikke skal ha vært innblandet i slåsskampen.

— Ali var ikke involvert, og hadde ingenting med dette å gjøre. Han var inne i lokalet da det skjedde, etter hva jeg har forstått, sier han.

- Et lite bursdagsselskap

Alejandro Fuentes nekter selv å kommentere saken overfor fvn.no.

— Jeg hadde et lite bursdagsselskap. Men dette er bare tull. Jeg har ingen kommentar. Har dere ikke noe bedre å gjøre enn å skrive om sånne ting? sier han.

Selv om festdeltakeren ble bortvist fra Østsida, skal flere bursdagsgjester ha vært på jakt etter dem som påførte 24-åringen kutt i hodet senere på natta.

— Folk var rundt og lette etter dem som stod bak. De ville ta igjen etter det som hadde skjedd, sier et vitne.

Masseslagsmålet er ikke første gang Alejandro Fuentes får oppmerksomhet for annet enn musikkarrieren. 10. juni i år kjørte han med sin nye cabincruiser inn i flere båter ved Fiskebrygga i Kristiansand. Ali fikk en bot på 25.000 kroner for uaktsom båtkjøring, og måtte også betale erstatning til de tre båteierne som ble rammet.