Vipers hadde sju poengs luke før onsdagens runde og levnet ingen tvil med sin 18. seier på 19 seriekamper denne sesongen.

Anført av Linn Jørum Sulland og Jeanett Kristiansen ledet laget fra Kristiansand 18-11 ved pause. Det var aldri noen tvil om at laget skulle sikre gullet med en solid borteseier. Med tre serierunder igjen er det sju poeng ned til Storhamar på 2.-plass.

Sulland og Kristiansen var toppscorere med fem mål hver, mens Malin Aune ble kåret til banens beste spiller. Vipers er seriemester for annen sesong på rad.

– Det er veldig bra å gjenta suksess, men vi har lyst til å gjøre dette flere ganger, sa Sulland til Fædrelandsvennen.

Motivert

– Jeg synes vi har vært flinke til å motivere oss og ta alle motstandere seriøst. Vi har gått på en blemme (tap mot Molde), men det har gått fint likevel.

Vipers har tidligere i sesongen vunnet NM-gull og skal 7. og 13. april møte Buducnost Podgorica i kvartfinale i mesterligaen.

Storhamar vant et jevnt oppgjør hjemme mot Fredrikstad med 23-19 takket være 10 mål av Betina Riegelhuth og beholder sølvplassen to poeng foran Larvik og Tertnes.

Larvik vant 37-24 hjemme mot Gjerpen i Bergslihallen. Klubbens situasjon ser også lysere ut med tanke på videre drift. Torsdag er det nytt ekstraordinært årsmøte som skal ta stilling til redningsplanen.

Innafor

– Vi har identifisert 11 sponsorer som bidrar med snaue 2,5 millioner kroner. Det mener vi er godt «innafor», sa Jotron-sjef Merete Berdal onsdag ifølge Østlands-Posten. Hun har sammen med Anja Hammerseng-Edin vært sentral i redningsaksjonen som ser ut til å føre fram.

Tertnes vant 29-18 over Byåsen og henger med i medaljekampen, mens Rælingen røk 20-27 hjemme mot Molde. Gjerpen og Rælingen er på nedrykksplass, men både Fana på kvalifiseringsplass og Skrim på trygg plass er innen rekkevidde før det som blir en spennende innspurt i bunnkampen.