En kvinne omkom etter å ha falt over bord fra cruiseskipet «MSC Meraviglia». Skipet befinner seg midt mellom Kristiansand og Hirtshals. En kvinne omkom etter å ha falt over bord fra cruiseskipet «MSC Meraviglia». Skipet befinner seg midt mellom Kristiansand og Hirtshals. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Kvinne omkom etter å falt over bord fra cruise­skip i Skagerrak

En tysk kvinne i 40-årene er død etter at hun falt over bord fra et stort cruiseskip i Skagerrak.

– Vi fikk melding om at et stort cruiseskip hadde mistet en på sjøen. Skipet er i norsk farvann, så det er vi som har ansvaret for koordineringen av redningsaksjonen, sier redningsleder Børge Galta ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Klokken 15.00 meldte redningsselskapet at personen hadde blitt funnet av redningshelikopter. Det ble gitt livreddende førstehjelp i helikopteret, men kvinnen er nå meldt omkommet.

Det ble lett etter personen med flere fiskefartøyer, handelsskip samt dansk redningshelikopter. Redningsskøyte fra Norge ble også varslet.

Leteaksjonen skjedde midt mellom Kristiansand og Hirtshals, omtrent fem mil fra sørlandskysten, sier redningsleder til Fædrelandsvennen.

Fikk livreddende førstehjelp i helikopter

Ifølge NRK var det en 40 år gammel tysk kvinne som falt over bord. Det ble først opplyst at hun var i 70-årene, men dette er senere korrigert av Hovedredningssentralen.

Et dansk redningshelikopter har bistått i den store redningsaksjonen etter meldingen om at en passasjer falt over bord fra cruiseskipet. Det var dette helikopteret som oppdaget kvinnen i sjøen.

– Det ble gitt livreddende førstehjelp i helikopteret på vei til Aalborg, opplyser Frank Thoresen i det danske forsvarets operasjonssentral til NRK.

Her ser man cruiseskipet med de andre mindre fartøyene rundt. Foto: Skjermdump, marinetraffic.com

Cruiseskipet det er snakk om er «MSC Meraviglia», et maltesisk-registrert cruiseskip med opptil 6.000 passasjerer.

Skipet var på vei fra Sognefjorden til Kiel da hendelsen fant sted.

Hovedredningssentralen på Sola fikk melding om hendelsen kl. 12.45.