MANDAL: Det var Lindesnes avis som først omtalte saken.

– Begravelsen skulle vært i Mandal på fredag, men vi er tvunget til å avlyse. Jeg tror ikke det går an å sette seg inn i hvor forferdelig dette er for oss, sier Friberg til avisen.

Faren, Øyvind Fredriksen, døde 5. mai i Troms i Nord-Norge, hvor han har bodd store deler av livet. Tomas Friberg, som bor i Mandal, forteller at faren ønsket å bli gravlagt i sørlandsbyen.

Ble forvekslet med annen kiste

Så skjedde det fatale. Da kisten ankom Oslo Lufthavn Gardermoen og skulle videresendes til Kristiansand, ble den forvekslet med en annen kiste, skriver avisa.

Friberg forklarer at kisten skal ha blitt forvekslet med en annen mann, og at hans far ble sendt til Gdansk i stedet for Mandal.

– Da feilen ble oppdaget noe senere var han allerede gravlagt i Polen, sier Friberg til Lindesnes Avis.

Han sier videre at han ble varslet av begravelsesbyrået, og at hele familien er i sjokk. Nå frykter de at det vil ta lang tid før de får faren hjem til Norge.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johnsen, sier til Lindenes avis at selskapet foreløpig ikke vet hvordan hendelsen oppsto.

Etterforsker hendelsen

– Vi vet ikke hvordan dette kan ha skjedd, og har satt i gang etterforskning i saken. Det kan ha skjedd flere feil, der menneskelige faktorer kan være en ting. Det er første gang vi opplever noe slikt. Forsendelse av flyfrakt har meget strenge rutiner hos oss, sier Johnsen.

Informasjonssjefen kan ikke bekrefte overfor avisen at Øyvind Fredriksen faktisk har blitt gravlagt i Polen.

Det får Tomas Friberg til å reagere. De har fått bekreftet dette av begravelesesbyrået og juridisk ansvarlig i SAS.

Han er heller ikke fornøyd med informasjonen fra flyselskapet.

– Jeg reagerer jo på at vi ikke har fått informasjonen som for eksempel kommer frem i denne artikkelen. På mandag lovet SAS at far skulle være hjemme tirsdag eller onsdag, men det har jo ikke skjedd, sier Friberg til Lindesnes avis.