Tatt i 191 km/t: – Farten er helt sinnssykt

En 31 år gammel mann fra Kristiansand mistet førerkortet etter å ha kjørt i 191 km/t på E 18 søndag kveld.

LILLESAND/GRIMSTAD: – Farten er helt sinnssykt, mener leder for utrykningspolitiet distrikt Sør-Øst, Øystein Olsen Krogstad.

Utrykningspolitiet ble oppmerksom på bilen klokka 20.59 da den passerte i høy fart forbi Gaupemyr-området i Lillesand. På strekningen mot Grimstad ble snittfarten målt til 191 km/t.

Fra hendelsen ble meldt inn, tok det omtrent fem minutter til politiet fikk tak i ham i Grimstad. Føreren kjørte en Mercedes A200-modell fra 2018.

– Han kjørte i svært høy hastighet, så han fikk selvfølgelig et forsprang. Når en bil passerer i den hastigheten, tar det tid å komme seg innpå, sier operasjonsleder Atle Loven i Agder politidistrikt.

Krogstad tror føreren har latt seg rive med av hestekreftene i den nye Mercedesen.

– Med så stor fart skal du ikke ha førerkort, da skal du i beste fall bruke trehjulssykkel. Sånn kjøring vil vi ikke ha på veiene her, understreker han.

Den fartsfylte kjøreturen endte med beslaglagt førerkort, og politiet oppretter sak på forholdet.

Høyere hastighet er blitt målt i en snittmåling i 2014. Da ble en bilist tatt i 240,26 kilometer i timen på E 18 i Lillesand.

— Hvis sjåføren hadde kjørt ut av veien i denne farten, hadde det vært «game over». Jeg håper vi ikke opplever en slik hastighet igjen, sa UP-leder Krogstad til Fædrelandsvennen den gangen.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.