OSLO: I går skulle styret i kjøttsamvirket Norsk Kjøtt avgjøre om det blir videre drift i en eller annen form ved det toppmoderne anlegget i Lillesand. Men styret kom ikke lenger enn til å begynne på saken før styremedlemmene måtte avbryte forhandlingene for å kaste seg over julemiddagen.Interesse

— Vi fortsetter behandlingen i dag. Jeg oppfatter det slik at det er en viss interesse i styret for å få til noe som kan gi videre drift i Lillesand, sier hovedtillitsvalgt Ken Ove Slethaug til Fædrelandsvennen.Det mest aktuelle er at det blir produksjon av ferdigmat ved anlegget i Lillesand. Da må det i tilfelle en ombygging til, men Slethaug tror ikke det vil være snakk om de store beløpene.- Vi legger fram for styret en sak om å få utredet ferdigmatproduksjon i Lillesand. Jeg tør ikke spå om vedtaket styret gjør, men jeg registrerte i alle fall en viss interesse for dette forslaget, sier han.Innenfor Norsk Kjøttsystemet produseres det ferdigmat flere steder i Norge. Hvis det skal startes produksjon i Lillesand blir det snakk om å flytte produksjonen dit fra andre Gilde-anlegg, blant annet Forus.Kan bli stort

Ken Ove Slethaug sier at produksjon av ferdigmat kan bli en stor virksomhet i Lillesand. I dag er det om lag 30 arbeidsplasser knyttet til skjæring av kjøtt. Slethaug er overbevist om at produksjon av ferdigmat fort vil bety langt flere arbeidsplasser enn det er i dag.- Fortsatt skjæring av kjøtt er uaktuelt?- Nei, et er også et alternativ. Men mavefølelsen min sier at styret ikke vil gå inn for det. Dermed står vi tilbake med å finne alternativ virksomhet i lokalene i Lillesand, sier Slethaug.Slakteriet i Lillesand er det nyeste av anleggene i Gilde Vest-avdelingen til Norsk Kjøtt. Det moderne slakterianlegget ble bygd opp fra grunnen etter at daværende Agro måtte ut av anlegget ved Vesterveibroa i Kristiansand og kommunen der ikke klarte å finne en passende tom til et nytt slakteri.terje.andersen@fedrelandsvennen.no