-Hvis politikerne i Tvedestrand står fast på at vi må bygge gangvei langs Kjenna før vi kan starte arbeidet med å oppføre boligene, blir dette prosjektet ikke realisert, sier George Lindtvedt oppgitt.

— Vi ser gjerne at gangveien kommer, og er villige til å legge til rette for dette på vår eiendom, men det kan ikke være vår oppgave å bekoste veien. Dette er et offentlig ansvar, legger han til.Tid og ressurser

I over 30 år har George Lindtvedt arbeidet som rådgivende ingeniør i elektronikk i Bergen. Nå har han flyttet kontoret til hjembyen Tvedestrand. Samtidig jobber han sammen med Nils Jørgen Gundersen for å få realisert boligprosjektet «Spillemannsbekken».

Mye tid og ressurser har gått med de siste tre årene til dette prosjektet. Nå frykter Lindtvedt at de strenge kravene som settes til utbyggerne gjør at planene ikke lar seg gjennomføre.

Da politikerne i Tvedestrand i fjor vedtok en reguleringsplan for Spillemannsbekken, krevde de blant annet at utbyggerne må bekoste utbyggingen av en gangvei langs Kjenna.

I utgangspunktet er det Statens vegvesen som har satt som betingelse at gangveien må bygges. Grunnen er at en slik vei skal trekke myke trafikanter bort fra riksveien. Forundret

Totalt sju hus ønsker George Lindtvedt og Nils Jørgen Gundersen å bygge ved Kjenna. De to utbyggerne er forundret over at såpass få hus kan utløse krav om ny gangvei.

— Hvorfor skal ikke personene som flytter inn i disse sju husene kunne bruke det eksisterende fortauet i Fjærkleivene, som alle som bor på Bergsmyr i dag benytter når de skal gå til og fra byen? Dette virker rett og slett meningsløst, påpeker Lindtvedt.

Han legger til at gangveien det her er snakk om, trolig må boltes fast i fjellet.

— Det sier seg selv at vi snakker om høye kostnader. Når dette skal fordeles på sju hus, blir kostnadene så høye at det ikke lar seg forsvare. Vårt mål er å bygge sentrumsnære boliger som vanlige folk har råd til å bo i.Samsvarer med ønsker

I kveld skal politikerne som utgjør planutvalget vurdere kravet om gangvei på nytt. Da håper Lindtvedt det blir en annen konklusjon.

— Hensikten med prosjektet er å gi Tvedestrand nye, sentrumsnære boliger. Dette burde absolutt være i kommunens interesse og samsvare med politikernes ønske om å utvikle byen. Dersom politikerne ønsker å legge til rette for privat utbygging, er det en forutsetning at det setters krav som er mulige å etterkomme, sier Lindtvedt, som synes det er synd om dette boligprosjektet må skrinlegges.

Dersom politikerne i kveld finner en annen løsning, er Lindtvedt og Gundersen klare til å sette i gang med utbyggingen ganske umiddelbart.

— Grunnboringer er foretatt, og vi har interesserte kjøpere. Får vi et klarsignal fra politikerne, setter vi i gang med det samme, sier Lindtvedt.