¿ Vi bør tenke oss nøye om, sa hun i onsdagens formannskapsmøte.Etter stor-møtet mellom banken, kommunen og frivillige lag og foreninger sist mandag, råder det nå begeistring for tanken om at Gjerstad kommune skal slå til på tilbudet om å kjøpe bygget for å ta det i bruk som et nytt kulturelt flerbrukshus ¿ med bl.a. bibliotek og forsamlingslokale.Mange tomme bygg

Med sine uttalelser bidrar imidlertid Elsa May Masdalen til å dempe optimismen noe, noe hun syntes ikke var så greit, men helt nødvendig:¿ Jeg er enig i at bankbygget verken kan— eller skal brukes til hva som helst. Det er videre flott at mange lag og foreninger er begeistret. Men vi må likevel stikke fingeren i jorda. I tillegg til at det nå er- og blir en del ledig romkapasitet i Gjerstadsenteret, er det andre bygg som står helt eller delvis tomme. Det gjelder både Sunde skole og Helsehuset. I tillegg får vi en ny stor-sal i Gjerstadheimen om et drøyt års tid. Kommunen får med andre ord mange bygg å holde orden på. Hvis vi på toppen av dette skal kjøpe bankbygget, vil vi få ytterligere 300.000 kroner i årlige driftsutgifter, sa hun og la til:¿ Vi er nødt til å tenke oss svært godt om!Realistisk behov?

Ordfører Kjell Arild Haugen var inne på noen av de samme problemstillingene da han spurte om kommunen virkelig har et realistisk behov for bankbygget når en ny forsamlingssal til 150 mennesker om ikke lenge skal innvies i Gjerstadheimen. Han mente, som Masdalen, at saken har en viktig økonomisk side som må utredes nærmere.Venstres Kai Ove Sandåker trodde det vil bli mulig å løse økonomien i saken. Han mente også at bankens pristilbud bør kunne presses noe.Leder i kulturkomiteen, Kerstin Flaten, var glad for at det ikke lenger er tvil om hva bankbygget kan brukes til. Hun sa videre at forskjellige finansieringsmuligheter nå utredes nærmere og antydet bl.a. at det ikke er umulig at Gjerstadsenteret kan få en viss medvirkning.Gjerstad kommune har fått frist til september med å avgi et svar på bankens tilbud, og frem til da vil en arbeidsgruppe arbeide tett med saken. Den vil bli oppnevnt med det første.