ARENDAL: Stenvaags oppgave i drapssaken i Aust-Agder tingrett er å vise hvor vanskelig sikteforholdene var drapsmorgenen i Froland, og bevise at tiltalte virkelig skjøt etter hjulene.

Men han ble avbrutt av Staff som mente Stenvaag kom langt inn på prosedyrespørsmål når han gjentatte ganger nevnte tiltalte ved navn, hvordan tilstanden hans, og været var denne morgenen.

Også statsadvokat Erik Holmen tok ordet, og sa at heller ikke politiet bestrider at tiltalte slett ikke skjøt mot sjåføren med vilje.

— Vi har lagt til grunn at våpenet var feil siktet inn samt at andre faktorer gjorde at han traff der han traff. Han er jo ikke siktet for overlagt drap, sa Holmen som krevde at Stenvaag holdt seg til generell skyteteknikk.

Da svarte Stenvaag at han var nødt til å snakke om denne saken spesielt, ikke om en hvilken som helst skytekonkurranse han har deltatt i.

Dommer Knut Haarvardsen var enig i at Stenvaag kom vel langt inn på prosedyre, og ba ham holde seg til ren teknikk. Forsvarer Sigurd J. Klomsæt mente imidlertid etterpå at Staff har en "gammelmannsholdning" når han ikke stoler på at dommerne selv kan skille mellom teknikk og hva som er Stenvaags rene mening i denne konkrete saken.

Beregninger som er gjort av det tre skuddene tiltalte fyrte av, viser at han stod på 140 meters avstand til bilen. Det tok 0,18 sekund for kulene å nå fram. Videre var våpenet feil innstilt slik at kulene kom 37 centimeter for høyt på 140 meters avstand. Disse faktorene, samt at tiltalte var uhyre stresset, gjorde at kulene traff inn i kupeén og ikke mot hjul og motor som tiltalte sier han siktet mot.

Retten fikk også se en animasjonsfilm av bilen og skytter der alle faktorene var lagt inn, og hvorfor kulene gikk der de gikk.

I ettermiddag skal hele retten til åstedet der de skal få se hvordan forholdene er der.