SØGNE: Første juledag fant Arvid Ramsland restene av familiens kjæledyr, dreveren Ruffen, i skogen. Nå fastslår Statens naturoppsyn (SNO) at hunden ble offer for ulv.

– Vi har hatt mistanke om ulv på Sørlandet i en tid nå. Måten hunden er drept på bekrefter det vi har trodd, sier rovviltkontakt i SNO, Jon Erling Skåtan til fvn.no.

– Hunden var forsøkt nedgravd og skjult under eikeløv og mose. Ryggen var brukket, den hadde bitemerker på snuten og hele brystkassa var borte. Slikt er det bare ulven som gjør, forklarer Skåtan.

Frykter for barna – Kommer dette udyret på nært hold igjen, blir det det siste den gjør, raser hundeeier Arvid Ramsland.

Jakthunden ble borte under en skogstur på Kleivset torsdag før jul.

– Jeg dro tilbake for å lete både fredag og lørdag. Første juledag gikk jeg ut mens det var lyst, og på heia der vi hadde sittet, fant jeg restene av hunden. Et fryktelig syn, sier han.

Brystkassa oppspist Ruffen lå delvis tildekket, og eieren skimtet såvidt refleksbåndet hunden bar rundt halsen.

– Ryggen var knukket tvers over og vi fant kloremerker på ribbeina. Halve kroppen var borte, noen har spist helt fra bak— til frambeina, forteller familiefaren. Som umiddelbart fryktet at det var en ulv som hadde vært på ferde. Tirsdag fikk han mistankene sine bekreftet da Statens naturoppsyn hentet hunden.

Ulv også i Åmli – Alt tyder på at han er blitt offer for ulv. Vi har hatt mistanke om ulv på Sørlandet i lengre tid nå. Blant annet tok den en elgekalv i Åmli i oktober, sier rovviltkontakt Jon Erling Skåtan.

Han vil ikke advare folk mot å ferdes i områder hvor det er observert ulv.

– Si ifra! – Det er ingen grunn til å engste seg. Disse dyrene tilbakelegger store distanser på veldig kort tid. Ulven kan være i Søgne én dag og i Åmli to dager seinere. Dessuten er ulven veldig sky og holder seg normalt unna folk, sier Skåtan. Han oppfordrer imidlertid dem som skulle få øye på ulven, ulvespor eller byttedyr etter ulv om å slå alarm.

– Vi er veldig interessert i å kartlegge dyrets ferd videre, sier han.