GRIMSTAD: — Jeg er optimistisk, og har tro på at dette prosjektet vil styrke vårt næringsområde, sier Johan Benad Ugland til Fædrelandsvennen.

I går ble Uglands gigantplaner presentert for blant andre næringslivsaktører, høyskoleansatte og studenter, og det hersket den reneste hallelujastemning i salen. Tonesatt til musikken fra «Mission Impossible» fikk de 180 fremmøtte se en animasjonsfilm av J. B. Ugland-selskapenes drømmescenario: En 40.000 kvadratmeter stor studentby i teknologiparken i Grimstad, med blant annet hybelbygg, amfi, parkområder og studentkantine med havutsikt. Prislapp: Cirka 620 millioner kroner.

— Vi er overbevist om at Grimstad har de fasiliteter som skal til for å bli et av de mest spennende studiestedene i Norge i fremtiden, slår direktør Bjørn Vedal i Ugland Eiendom fast.

Dermed er campus-krigen mellom Arendal og Grimstad i full gang. Styret i Høgskolen i Agder (HiA) har nemlig tidligere signalisert at de ønsker å samle høyskolens aktiviteter i de to byene til én campus. Og i bystyret torsdag kveld la Arendal frem sine planer om «Kompetansebrygga» med 30.000 kvadratmeter bygg på strekningen Tollbodkaia/Barbu.

— Vi har orientert HiA-ledelsen om ideen vår om Campus Øst i Grimstad, og er klare til å gå i gang med byggingen umiddelbart, dersom det er ønskelig. 10.000 kvadratmeter står for øvrig allerede klare. Vi bygger og HiA leier, sier administrerende direktør Kjell Rune Staddeland i J.B. Ugland Holding AS.

Grimstadordfører Svein Harberg frydet seg over Ugland-presentasjonen i teknologiparken i går:

— Et kjempespennende prosjekt, og enda et kort i ermet for at Campus Øst bør lokaliseres til Grimstad. Det er fantastisk å ha lokale investorer som kan styrke byen på denne måten. Prosjektet er også svært realistisk i og med at det er Ugland-selskapene som står bak, sier Harberg til Fædrelandsvennen.