ARENDAL: Mange hadde valgt å bruke Kristi Himmelfartsdag på å sjekke ut nye båter og trender, og de ble nok ikke skuffet. Med 137 båter på vann og ytterligere flere på land manglet det ikke på fristelser.

Ombord i en splitter ny Marex-båt finner vi familien Rådstoga.

— Vi har båt, og er ikke på jakt etter noe nytt, men vi valgte å stikke innom messen for å se på alle de forskjellige båtene som er utstilt. Det er mye lekkert, og det er spennende å gå rundt og kikke, forteller pappa Håvard.

Barna Mathilde (10), Joachim (8) og Elise (6) utforsker gjerne båtene, og de er både høyt og lavt.

— Det er gøy, det er mange ting å se på. Vi må sjekke hvordan båtene er å leke i, forklarer Joachim.

På den ytterste bryggen har det samlet seg en stor mengde skuelystne, og det er ikke hva som helst de ser på. Der ligger nemlig messens råeste båt; en 50 fots stor katamaran fra Nor Star. Den har hele fire dieselmotorer på 440 hestekrefter, og gir den bånn gass bør du så absolutt holde deg fast. Toppfarten er utrolige 83 knop, noe som tilsvarer omtrent 150 kilomter i timen. Båten er altså ikke noe for pyser, og heller ikke prisen på 5.5 millioner kroner innbyr til allemannseie.

I fjor valgte 19.000 besøkende å legge turen innom båtmessen, og markedssjef Grete Skindlo satser på at jubileumsmessen vil trekke enda flere.

— Vi satser på at godt over 20.000 vil besøke messen i år. Sørlandets Båtmesse er en folkefest, og en av de største begivenhetene i området, sier hun.