Det er flørt og romantikk i luften.

Naken hud og sitrende forventning.

Et blikk på vårens moter levner liten tvil;

våren er også forfengelighetens marked.

Alt er tillatt, du setter grensen selv.

Designerne har begynt å tenke på folk flest. Det betyr at vårmoten blir mer brukervennlig enn på lenge. Skjørtene ser ikke ut til å krype over kneet, og det er heller ikke bare mager å spore.

Ingen overvekt av vaklende stiletthæler for den saks skyld, selv om sko med kilehæl riktignok er i ferd med å gjøre sitt inntog. Snittene er kroppsvennlige og stoffene myke.

– Dyrk sensualiteten og kle deg gjerne mer feminint. Mer enn noen gang er det «in» å pynte seg, sier motekspert og butikkeier Hege Stoltenberg.

Denne uken samlet hun og «Damene i byen», som utgjør nisjeforretningene i Kvadraturen I Kristiansand, fullt hus i Caledonien Hall da de presenterte sesongens nyheter.

Og publikum lot seg villig begeistre.

Florlette stoffer i lin, silke, litt strikk, etnisk inspirerte mønster – og blomster pirrer. For ikke å snakke om fargevalget. Sterke pasteller, oransje, rosa, turkis – og selvsagt også sort og hvitt.

Romantikk med inspirasjon fra Skagenmalerne, hippie, sigøyner, luksusbohem, afrikadronning med dyretrykk og safaristil eller sporty St. Tropez.

Nostalgichic eller pastellfrelst, det meste finnes.

Det er vår og du kan bare velge, alt hva hjerte begjærer og lommeboken tåler.