Mandal: Kommunen krever at tomteeieren må vurdere faren for fysiske skader på de planlagte boligene som følge av bruken av Idrettsparken. Vurderingen må munne ut i forslag til løsning på problemene. I dag er det hengt opp et nett for å fange opp baller på feil kurs mot vinduer i fabrikk— og kontorbygget.

Det har vært et krav fra idrettsrådet og kommunens representant for barn og unge i plan- og byggesaker at de nye boligene ikke må begrense bruken av Idrettsparken verken nå eller i fremtiden. I tillegg til fare for skader på bygningene har det vært uttrykt frykt for støyklager fra beboerne i det nye boligområdet.

Resultatet av støymålingene som nettopp er gjennomført, viser at støynivået ligger langt under grenseverdiene som er satt for boligfelt. Det ble ikke fokusert på 1. divisjonskampene til MK med begrunnelse at støyen fra speaker og tilskuere ikke strekker seg over mer enn to timer samt at det er forholdsvis få 1. divisjonskamer.

Støymålingene ble gjennonmført da det var to fotballkamper på kunstgressbanen, full aktivitet på begge treningsbanene, aktivitet i ballbingen og MHI-trening. Rop og stolpeskudd lød høyest.