LILLESAND : — Vi vil ha denne saken grundig belyst og utelukker ikke at det kan bli aktuelt å kreve ny behandling. Anbudsprosesser i Lillesand kommune må håndteres profesjonelt og mer ryddig og konkret, sier daglig leder i Bergstø Småbåthavn As, Magne Nicolaisen, til Fædrelandsvennen. - Naive politikere

Han mener anbudsdokumentene har vært mangelfulle og lite presise.- Det gikk ikke frem av anbudsdokumentene at Lillesand kommune denne gang var ute etter maksimal inntjening. Heller ikke har vi hatt det inntrykk etter samtaler med havnestyrets leder. Etter tildelingen er det klart at havnevesenet kun vektlegger høyeste pris og maks inntjening. Det er naivt å tro at den politikken ikke vil være prisdrivende for båteierne i Lillesand. Vi frykter at opplegget vil drive leieprisene i været, sier daglig leder i Bergsø Småbåthavn As, Magne Nicolaisen. Dårlig tapere?

Reaksjonene har ikke uteblitt etter at havnestyret forkastet deres tilbud og i stedet vedtok å inngå forhandlinger med Travelnet-direktør Tor Asbjørn Hansen om overtakelse av småbåthavnen i Oreholla. - Prinsipielt er vi positive til konkurranseuttsetting. Vår opprinnelige forståelse av tidligere kommunale vedtak har imdlertid vært at driften skal være på non-profit-basis. Motivet har vært å sikre bedre og rimeligere drift og et bedre sluttprodukt til båteierne. Vi vil ikke bli oppfattet som dårlige tapere, men ytrer oss mer som aktive og interesserte i å etablere gode småbåthavner med rimelig pris for båteierne, sier Nicolaisen.