SØGNE: — Det kunne gått svært galt med 16-åringen, ettersom det var kaldt om natta, sier politiførstebetjent Inger Grete Lia Staalesen til Fædrelandsvennens nettavis.

Det var lørdag kveld dramaet startet. I følge vitner skal 16-åringen har vært brysom på en fest. Da grep 18-åringen inn og kastet 16-åringen på lasteplanet på en pick-up, kjørte ham avgårde og kastet ham i grøfta langs veien.

Etter alt hell ble 16-åringen funnet kort tid etter, og brakt til sykehuset. Hadde han ikke blitt funnet så raskt, var faren stor for at han kunne frøset ihjel, mener Lia Staalesen.

Det er ikke klarlagt om 16-åringen var bevisstløs eller sov da han ble funnet. Det er også usikkert om 16-åringen var blitt banket opp, eller om skadene han hadde kom da han ble kastet i grøfta. Politiet vil avhøre ham mandag kveld. han ble utskrevet fra sykehuset mandag formiddag, i god form forholdende tatt i betraktning.

— Men han var kraftig nedkjøt da han ble funnet, sier Lia Staalesen.

18-åringen som kjørte ham har lagt alle kortene på bordet overfor politiet, og kan bli siktet for promillekjøring. Politiet har ikke tatt stilling til om han skal siktes for mer.

I løpet av helgen er flere ungdommer avhørt i saken. Lia Staalesen mener politiet har rimelig klart for seg hva som skjedde.

Helgens hendelse var den tredje helgen på rad med tilfeller av vold.

— Det har vært tre separate hendelser. Blant annet på Tunballen for to uker siden hvor en gutt ble sparket og slått i hodet mens han lå nede. Dette er saker vi ser svært alvorlig på og vil prioritere etterforskningen av, sier Lia Staalesen.