KRISTIANSAND: — Det er imponerende at Svanhild Sandnæss klarer det. Dette er et eksempel på hvor sterk morsfølelsen er. Det er helt utrolig, fortsetter Stangenes

Stangenes bekrefter historien til Sandnæss. Samtidig påpeker hun at kommunen ikke kan tilfredsstille alle brukernes individuelle behov.

— Vi ønsker å være imøtekommende og gjøre dette best mulig slik at løsningen blir en som alle er tilfreds med, forklarer Stangenes.

Det blir også svært vanskelig for kommunen når brukerne ikke vil ta imot tilbud om plass, men forlanger spesialtilpassede tilbud.

— Det har vi rett og slett ikke midler til å få i stand. Men innenfor de rammene vi har, skal vi prøve å strekke oss langt. Men vi er alltid interessert i å ha en god dialog, slik at vi kan tilpasse tilbudet best mulig. Vi er svært interessert at dette skal løse seg, sier Stangenes.

Stangenes mener at tilbudet som er gitt til Sandnæss ikke er en institusjonsplass.

— Dette dreier seg om en boenhet med seks leiligheter. Da har man muligheter for både privatliv og sosial omgang. Det tror vi er en god løsning. Samtidig kan vi ikke overstyre valgene familien tar. Hvis de ikke vil hit, er det ikke noe vi kan gjøre med det, sier Stangenes.

Fungerende helse og sosialdirektør i Kristiansand, Elisabeth Engemyr, opplyser at en plass i en slik omsorgsbolig koster i gjennomsnitt 370.000 kroner årlig.