SONGDALEN : — De har aldri gjort noe sånn før, og pleier å være kjempesnille, forsikrer Stine Abrahamsen (14), som eier hesten Bongo.

Lørdag formiddag hadde imidlertid Bongo og Mister Night bestemt seg for gampestreker.

De to kompishingstene banet seg vei gjennom gjerdet fra jordet ved Farvannsveien, forsynte seg av litt gress i veikanten før de satte kursen mot E 39 i retning Brennåsen.

— De krysset litt fram og tilbake så trafikken stoppet opp. Det var nokså farlig på grunn av de brå svingene ved Farvannsbakken, det kan fort skje noe da, sier pensjonert lensmann Knut Koland, som observerte hestene etter at de rømte fra jordet til sønnen hans.

Hestene er på sommerbeite ved Farvannet, men holder vanligvis til på Rosseland - den retningen de rømte mot. Ved fotoboksen før Brennåsen ble de ikke fotografert, men innhentet av lovens lange arm. Politiet fikk nemlig flere meldinger om urent trav ved 09.30-tiden.

Den mest sannsynlige årsaken er at gresset var både lengre og grønnere på andre siden av gjerdet, og på motsatt side av E 39. — Jeg tror dere må gi dem bedre beite, det var så avgnagd. Det kan vel være det var lite mat der de sto, sier lensmann Koland til jentene, som fikk telefon om rømlingene mens de sov på hytta på Flekkerøy.

vegard.damsgaard@fedrelandsvennen.no