ARENDAL: — Jeg kan bekrefte at en mann er funnet omkommet, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Mannen ble funnet død i en bil i elva ved riksvei 408 ved Løddesøl mellom Rykene og Froland i Aust-Agder. Bilen havnet i elva Tollnesevja, som skal være rik på vann etter de siste dagenes nedbør.

Søk avsluttet

Politiet var lenge usikre på om mannen var alene i bilen da den havnet i elva. Dykkere søkte søndag ettermiddag i området, men søket var resultatløst.

— Søket er nå avsluttet. Vi har ikke noen indikasjoner på at det var andre i bilen, opplyser operasjonsleder Frank Solås søndag ettermiddag.

Politiet vet hvem den omkomne er, men har foreløpig ikke fått tak i pårørende. De vil derfor ikke gå ut med opplysninger om alder og bosted.

— Han ble gjenkjent av politifolkene på stedet, sier Solås.

Funnet av turgåere Det var to kvinnelige turgåere som først observerte bilen i elva. De kontaktet en nabo, som meldte i fra til politiet like over klokken 12 søndag formiddag.

Bilen, en eldre Toyota Corolla, lå på taket i elva. Ved 12.30-tiden hadde Viking fått snudd bilen. Det ble da raskt bekreftet at det befant seg en omkommet mann i bilen.

Ifølge redningspersonell på stedet har mannen blitt sittende fastklemt i bilen. Den omkomne ble hentet ut av bilen like etter klokken 13. Politiet vet foreløpig ikke hvordan bilen har havnet i elva, eller når ulykken har funnet sted.

— Det har antakeligvis skjedd i løpet av natten, men fortsatt gjenstår det en del etterforskning, sier Solås.