LILLeSAND:

— Håpet var at Dagfinn Isefjær og Isefjærleiren kunne ha kommet fram til et felles forslag til reguleringsplan. Det var en hyggelig tone på kontoret. Men Isefjær valgte å gå. Og det har jeg full respekt for. Dagfinn Isefjær er velkommen tilbake når han måtte ønske det, sier Arne Thomassen.

— Da Dagfinn Isefjær kom, var han svært opptatt av at han skulle ha gjennom noen av sine ting før han gikk videre. Blant annet ville han ha ja til en hytte ved naustet. Og jeg sa til ham at det hadde jeg som ordfører ikke noe mandat til å avgjøre, dette må ha en vanlig behandling, sier Thomassen. Og legger til:

— Isefjær ville at jeg der og da skulle ringe rundt til alle partiformennene, men det er jo ikke slik det foregår.

Det hele så relativt optimistisk ut etter et møte mellom partene ute i Isefjærleiren for et par uker siden. Her skulle det være mulig å prate sammen og komme til en enighet. Dermed ble det avtalt et møte på rådhuset, med reguleringsplanen som tema.

— Det er mange positive ting med det nye planforslaget. Vi har anbefalt at naturistene jobber planen ferdig. Så vil Dagfinn Isefjær og alle andre få god anledning til å protestere. Ellers har vi bedt naturistene om å skjerme atskillig bedre og vise mer hensyn enn de gjorde i fjor. Det er ikke nødvendig å provosere hverandre, sier Thomassen.

Lillesand kommune kan for øvrig være sikker på at det kommer en klage på planen fra Isefjær. Han er blant annet lite begeistret for en terrasse som er tenkt lagt over veien bort til Isefjærs naust.