KRISTIANSAND: — Det er veldig stort og kjempegøy! Samtidig er det en god anledning til å få fram et viktig budskap om at vi må bevare truede dyrearter, sier leder for dyreavdelingen i Kristiansand Dyrepark Rolf Arne Ølberg.

Fjellrevprosjektet er et samarbeid mellom dyreparken og Norsk institutt for naturforskning (NINA). Organisasjonen driver et avlsprosjekt i Oppdal, som har som oppgave å holde oppe bestanden av fjellrev i Norge.

Dyrene ble født på Langedrag for ett år siden og kom til Dyreparken i juli i år. Der har de vært i steinbukkinnhening, avskjermet for publikum, mens man har jobbet med anlegget i Nordisk Villmark. Revene eies av NINA, men lånes ut til dyreparken på ubestemt tid.

— Vi gjør dette for å vise fram et fantastisk flott dyr. Samtidig kan vi bevisstgjøre folk på truede dyrearter. Det er viktig at folk vet at det pågår et arbeid for å vedlikeholde bestanden av slike dyr, sier Ølberg til fvn.no.

Eksperter regner med at det nå ikke er mer enn 50 ynglende voksne fjellrever igjen i vill tilstand i Norge, noe som gjør fjellreven til et av de mest utryddingstruede pattedyrene. Den står i akutt fare for total utryddelse i hele Skandinavia. I 2003 ble det bare født to kull i Norge, ett i Sverige og ingen i Finland.