KRISTIANSAND: I Kristiansand tingrett mandag ble 16-åringen dømt for 24 lovbrudd, hvorav flere tilfeller av grov vold.

I Kristiansand natt til søndag 3. september dro han sammen med venner til en fest som han i retten har sagt at «alle visste om».

Da jenta og en venninne var på vei til festen, traff de 16-åringen og vennene hans. Jenta skal ha reagert på en del ukvemsord som ble ropt til dem. Da hun svarte med samme mynt, gikk 16-åringen fysisk til angrep på henne.

Først ble jenta slengt inn i en vegg og deretter ble hun kastet i bakken. 16-åringen satte seg deretter på jenta og dunket hodet hennes i asfalten til hun mistet bevisstheten. Også venninnen til jenta ble utsatt for vold fra 16-åringen.

Da 16-åringen kom fram til festlokalet, havnet han i bråk med flere ungdommer. I slagsmålet som fant sted utenfor festlokalet slo han til en mann flere ganger i ansiktet. Deretter bet han mannen i brystet.

Da han ble pågrepet av politiet natt til søndag 3. september forsøkte han å nikke ned en politibetjent uten å lykkes.

I det 16-åringen ble satt i arresten spyttet han en politioverkonstabel i bakhodet. I følge dommen var det en spytteklyse «med en blanding av blod, snørr og spytt».

Slo mann med beltespenne I Mandal natt til søndag 4. juni i år slo 16-åringen en mann gjentatte ganger i ansiktet med knyttet neve. Deretter dro han av seg beltet, med en stor beltespenne, og slo løs den fornærmede i ansiktet mens han lå nede. I tilegg skal 16-åringen ha sparket mannen i hodet etter at han hadde gått i bakken.

Da en venn av fornærmede forsøkte å gå i mellom for å stoppe volden, ble også han tildelt flere slag med knyttet neve.

24 lovbrudd

Til sammen ble 16 åringen dømt for 24 lovbrudd. Mange av disse er mindre brudd på narkotikaloven. I tilegg er 16-åringen dømt for et par tilfeller av nasking.

I tingretten ble 16-åringen dømt til ni måneder i fengsel, hvor av seks måneder utsettes med en prøvetid på to år. Han må betale over 45.000 kroner i erstatning til de fornærmede.

Retten påla samtidig at 16-åringen tar et opphold i en barneverninstitusjon.