LILLESAND: Stemningen har vært så amper at politiet har funnet det nødvendig å rette en advarende pekefinger både mot gruppen av asylsøkere og Lillesand-gjengen som på egenhånd skal ha forestått etterforskning og avstraffelse.

— Vi har snakket med begge parter og bedt dem roe seg ned. De må godta at det er politiets oppgave å etterforske saken og rettens oppgave å dømme, sier Helge Falkum ved lensmannskontoret.

Etter at den 15 år gamle gutten fredag hevdet han ble voldtatt av en 23 år gammel asylsøker, er uskyldige asylsøkere i Lillesand blitt angrepet og utsatt for vold to ganger.

Tirsdag skal en av asylsøkerne ha slått tilbake og truet en bekjent av gutten som ble utsatt for voldtekt. Asylsøkeren skal ha fremsatt trusler idet han traff lillesanderen på en butikk.

— Vi har fått melding om truslene som ble fremsatt, men har ennå ikke mottatt noen anmeldelse, sier etterforskningsleder Terje Legreid til Fædrelandsvennen.

Tirsdag sto flere asylsøkere fram i Fædrelandsvennen og fortalte om voldsepisoder i kjølvannet av den påståtte voldtekten.

Asylsøkerne var svært misfornøyde med at ikke politiet pågrep lillesanderne som tok saken i egen hånd. Fredag ble siktedes kamerat banket opp. Lørdag ble andre asylsøkere oppsøkt og huset deres beskutt med paintballkuler, og en kvinne ble skadet etter vold.

— Vi har lite ressurser nå på sommeren og må ta ting i tur og orden. Etterforskningen av voldtekts-anmeldelsen blir prioritert, så får vi ta det andre med tiden, sier Falkum.

Politiet er i full gang med vitneavhør i voldtektssaken. I går ble siktedes kamerat avhørt. Han er identisk med en av asylsøkerne som påstår han ble utsatt for vold av gjengen fra Lillesand.

— Vi har også avhørt en av de som oppsøkte asylsøkerne. Han benekter voldsbruk og har gitt en annen forklaring på skadene asylsøkeren fikk. Det er sterke motsetninger mellom forklaringene til asylsøkeren og lillesanderen, sier politiadvokat Beate Rullestad.

Den voldtektssiktede 23-åringen har påkjært tingrettens avgjørelse om fire uker i varetekt med brev og besøkskontroll i to uker.

— Den voldtektssiktede avhøres på nytt i dag, sier Rullestad.

23-åringen er siktet for fullbyrdet voldtekt, seksuell omgang med et barn under 16 år og for ran av gutten.

— Min klient påstår politiet har plukket ut feil mann. Han nekter å ha utført det han er siktet for, sier 23-åringens advokat Sveinung Johnsen.