Ved rasstedet var det påbegynt byggearbeider. Entreprenøren NCC står for utvidelsen av et kjøpesenter i umiddelbar nærhet til de to husene som ble tatt i raset.

– Jeg vil ikke trekke noen konklusjon foreløpig. Tidligere i dag var jeg ved rasstedet og så der at det var et ras over byggegropa, sier Ole Andreas Hopstock ved avdeling for kommunalteknikk i Arendal kommune.

Politiet måtte evakuere 13 personer fra åtte hus i det tett befolkede området.

Johnny Richard Andersen og Espen Haug bor i ett av husene som ble skadd. De fikk en dramatisk start på mandagen.

– Vi våknet av at det ristet. Så gikk strømmen, etterfulgt av et brak. Da skjønte vi at noe var galt og tok med oss mobiltelefoner og løp ut, forteller Haug og Andersen til VG Nett.

Deler av husene forsvant ned til byggeplassen under.

Ingen skadd

– Vi fikk melding fra en drosjesjåfør om at en vei sentralt i Arendal raste ut og dro med seg deler av to hus. Det kan se ut til at kombinasjonen av byggearbeider og mye regn er årsak til raset, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet fikk først inn melding om at et helt hus skulle være tatt, men det viste seg å være bare deler av huset som forsvant. Et hus mistet et tilbygg, mens det andre mistet deler av kjelleren.

– Det er redegjort for alle personene som bodde i husene, og de har ikke kommet til skade. Det må eventuelt være hvis det har vært en fotgjenger på veien da raset gikk, sier Solås. Først når området blir åpnet, vil politiet få det bekreftet med sikkerhet at ingen er kommet til skade.

Politiet har evakuert 13 personer fra åtte hus i det tett befolkede området, men ifølge Solås er den ingen fare for at flere hus skal rase ut.

– Ikke overrasket

Strømsbuveien som raset gikk fra, er bygget på en gammeldags steinmur. Husene som ble rammet, ligger i fjellskråningen 15 til 20 meter under. Deler av raset rammet en byggeplass hvor det bygges et kjøpesenter. Noen av beboerne som politiet har snakket med, lurer på om sprengningsarbeidet og utgravningen på tomta kan ha utløst raset.

Robert Aanonsen, som sitter på drosjesentralen i Arendal, sier han ikke er overrasket over at veien raste ut. I tillegg til det store kjøpesenteret som er under bygging, har det vært gravd mye i området.

– Når du står på toppen og ser ned fra fjellet, ser du ned i et svært hull. Veien er svært gammel, og det overrasker meg ikke at den raser ut etter alt gravearbeidet som har foregått de siste årene, sier Aanonsen til NTB.